Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا منادی‌سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «ایران» درباره آخرین اقدامات مجلس برای همسان‌سازی هیأت علمی دانشگاه‌ها واعتبار در نظر گرفته شده برای این طرح گفت: در مجلس یازدهم در سال اول در بررسی بودجه 1400 عددی را در بند «واو» تبصره 2 برای موضوع همسان‌سازی گذاشتیم که از فروش اموال دولت این اتفاق بیفتد که برخی دانشگاه‌ها آن را اجرا کردند که در یک مرحله 30درصد و در مرحله دوم 30درصد دیگر، حقوق استادان افزایش یافت و تفاوت بسیار خوب بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران: وی اظهار داشت: کاری که شد این بود که حقوق استادان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به سطح استادان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید، ولی عده‌ای در سازمان برنامه و بودجه بی‌مهری کردند و فشار آوردند که دانشگاه‌ها به حالت قبل برگردند و 30درصد را کم کنند که این، مورد اعتراض ما بود و الان پیگیر هستیم تا آن ۳۰درصد به جای خودش برگردد.منادی‌سفیدان در پاسخ به این سؤال که همسان‌سازی برای استادان دانشگاه آزاد و پیام‌نور به چه صورت است، گفت: این موضوع برای دانشگاه دولتی و پیام‌نور بود، البته حقوق استادان دانشگاه آزاد نیز راضی کننده نبود. دو هفته پیش صحبتی با آقای تهرانچی داشتیم که در آنجا گفتیم این استادان وضع حقوقی خوبی ندارند. مثلاً یک استاد دانشگاه در تبریز از یک کارگر تراکتور‌سازی کمتر حقوق می‌گیرد و هیأت امنا جلسه تشکیل داد و اجازه افزایش حقوق استادان دانشگاه آزاد و کارکنانش را دادند‌ که اگر اجرا شود از ماه بعد تغییر قابل‌توجهی در حقوق استادان دانشگاه آزاد و کارکنانش خواهیم داشت. با تغییری که رئیس دانشگاه از سوی مصوبه هیأت امنا اعلام کردند، در صورت اعمال، حقوق استادان دانشگاه آزاد به دانشگاه دولتی نزدیک می‌شود.وی در پاسخ به این سؤال که زمان دقیق اجرای طرح رتبه‌بندی چه تاریخی خواهد بود، گفت: فکر می‌کنم تا آخر خرداد‌ماه حتماً آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی از سوی دولت ابلاغ خواهد شد و اواخر خرداد رتبه‌بندی شروع و در احکام معلمان اعمال شود.

منادی‌سفیدان در پاسخ به این سؤال که شما در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها به میانگین معدل دانش‌آموزان، بین 10‌ونیم تا 11 اشاره کردید و علت افت معدل تا این میزان چیست، گفت: علت‌های زیادی دارد و باید همه موارد بررسی شود. یکی از موانع می‌تواند عدم تحول بنیادین در نظام آموزش‌وپرورش کشور باشد. باید در معلمان انگیزه بیشتری ایجاد می‌کردیم و مدارس به لوازم کمک آموزشی تجهیز می‌شد. ما یک میلیون معلم داریم و اینها باید پاسخگو باشند که چرا معدل دانش‌آموزان تا این حد افت کرده است. وی اظهار داشت: گامی که در مجلس و دولت برداشته شد این بود که  توانستیم معیشت این عزیزان را به نحوی جبران کرده و بخشی از آن را با قانون رتبه‌بندی جبران کنیم که عدد پنجاه هزار میلیارد تومان بودجه برای رتبه‌بندی در نظر گرفته شده، البته بودجه امسال 38000میلیارد تومان است که  قطعاً به همه معلمان پرداخت خواهد شد. پرداخت این هزینه از ۳۱شهریور سال گذشته به عهده دولت بوده است. معلمان عزیز باید پای کار بیایند و برای گرفتن رتبه‌های بعدی و ارتقای خود این کار را انجام دهند تا جایگاه خود را حفظ کنند. از این به بعد باید از وزیر آموزش‌وپرورش گرفته تا بقیه همگی پاسخگو باشند.

 

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حقوق استادان دانشگاه آزاد دانشگاه ها رتبه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۴۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟

رتبه‌بندی تایمز به تازگی جدیدترین نسخه رتبه دانشگاه‌های قاره آسیا در سال ۲۰۲۴ میلادی را منتشر کرد که چینی‌ها برتری بودند و بهترین دانشگاه ایرانی به رتبه ۵۶ بسنده کرد.

به گزارش ایسنا، در دهه‌های گذشته، ظهور و شکوفایی دانشگاه‌های آسیایی در میان دانشگاه‌های جهان قابل توجه بوده است. 

این پیشرفت در تمامی رتبه‌بندی‌های معتبر دانشگاه‌های جهان هم دیده شده است. اخیرا رتبه‌بندی تایمز، جدیدترین نسخه از رتبه دانشگاه‌های قاره آسیا را منتشر کرده و در آن روش‌های ارزیابی خود را اصلاح کرده است. 

قدرت رو به بهبود تولیدات تحقیقاتی چین و تأثیر آن بر منطقه رمز موفقیت چینی‌ها در برتر بودن در این تحقیقات بوده است. نکته قابل توجه دیگر، رشد نیروگاه‌های منطقه‌ای در زمینه همکاری با صنعت و همچنین اشاره به این موضوع است که بیشتر کشورهای آسیایی در حال بهبود سیستم آموزش عالی خود در این زمینه هستند.

سال گذشته، چین چهار رتبه از ۱۰ رتبه برتر را به خود اختصاص داد. امسال پنج دانشگاه در میان ۱۰ دانشگاه برتر دارد. این پیشرفت چینی‌ها برای هنگ کنگ بد بوده ،چرا که اکنون تنها دو مؤسسه در بین ۱۰ مؤسسه برتر دارد.

بعد از چین و هنگ کنگ، ژاپن هم عملکرد خوبی داشته است. اما در میان کشورهای شرق آسیا، کره جنوبی دچار سقوط شده است. در سال ۲۰۲۳ میلادی دانشگاه ملی سئول که برترین دانشگاه کره جنوبی است، جایگاه ۱۱ را داشت اما امسال به رتبه چهاردهم سقوط کرده است. 

بر این اساس برترین دانشگاه‌های آسیا از نظر مؤسسه رتبه‌بندی تایمز به شرح  ذیل است: 

۱- دانشگاه شینهوا( چین)

۲- دانشگاه پکن( چین)

۳- دانشگاه ملی سنگاپور ( سنگاپور ) 

۴- دانشگاه صنعتی نانیانگ( سنگاپور) 

۵- دانشگاه توکیو ( ژاپن) 

۶- دانشگاه هنگ‌کنگ ( هنگ کنگ ) 

۷- دانشگاه شانگهای جیائو تونگ ( چین) 

۸- دانشگاه فودان ( چین) 

۹-ژیجیانگ ( چین) 

۱۰- دانشگاه چینی هنگ‌کنگ ( هنگ کنگ)

اما ۱۰ دانشگاه ایرانی برتر این رتبه‌بندی که رتبه آنها در مقابل نامشان نوشته شده نیز به ترتیب ذیل است:

دانشگاه صنعتی شریف: ۵۶

دانشگاه صنعتی امیرکبیر: ۶۸

دانشگاه علم و صنعت ایران: ۷۹

دانشگاه تهران:۱۰۰

دانشگاه صنعتی شیراز: ۱۱۸

دانشگاه تبریز:۱۲۱

دانشگاه علوم پزشکی تهران:۱۲۹

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:۱۳۱

دانشگاه صنعتی اصفهان: ۱۳۳

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل: ۱۳۶

بررسی آمار و ارقام این رتبه‌بندی نشان از آن دارد که دانشگاه‌های ایرانی آنطور که باید و شاید جایگاهی در خور نداشته‌اند. چراکه برترین دانشگاه ما در این رتبه‌بندی یعنی دانشگاه صنعتی شریف به رتبه ۵۶ در میان دانشگاه‌های آسیا بسنده کرده است. این در حالی است که توان و دانش دانشجویان و نخبگان ما و همچنین ظرفیت‌های دانشگاه‌های ما چیزی فراتر از این آمار و ارقام است و بی شک با اراده و همت بیشتر از طرف مسئولان  میتوان به این مهم دست پیدا کرد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معلمان به نقش خود در هویت سازی دانش آموزان توجه کنند
  • معلمان به نقش خود در هویت سازی دانش آموز دانش آموزان توجه کنند
  • ‌۱۰۵ هزار معلم جدید جذب آموزش و پرورش خواهند شد‌
  • تجلیل از دانش آموزان برتر یزدی
  • قبول شدگان ماده ۲۸ پس از قبولی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش باید چه کنند؟
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجوز برای جذب معلم صادر شده است
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجور برای جذب معلم صادر شده است
  • اولویت اصلی دولت آموزش و پرورش است
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • از کلاس‌هایی که معلم نداشت تا رتبه بندی‌هایی که شاکی داشت