Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، «ارتقای 8 پله‌ای رتبه دانشگاه آزاد اسلامی در پایگاه طلایه‌داران علم» این خبری بود که چند روز پیش روی خروجی بسیاری از خبرگزاری‌ها قرار گرفت؛ خبری که نشان می‌دهد برنامه‌ریزی مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی برای ارتقای علمی دانشگاه جواب داده است.

این روزها نظام‌های رتبه‌بندی زیادی در دنیا وجود دارد که با شاخص‌های مورد نظر خود عملکرد دانشگاه‌های جهان را به چالش می‌کشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید در گذشته تصویر دانشگاه‌های ایران کمتر در آینه این پایگاه‌های رتبه‌بندی‌ها دیده می‌شد؛ اما امروزه کمتر اتفاق می‌افتد که یک نظام علمی، رتبه بندی خود را اعلام کند و نام چند دانشگاه ایرانی در آن دیده نشود.

اما در این میان، دانشگاه آزاد اسلامی با دارا بودن بیش از 440 واحد دانشگاهی در میان سایر دانشگاه‌های کشور حرفی برای گفتن دارد. بسیاری از مسئولان آموزش عالی کشور بارها در سخنرانی‌های خود از رتبه علمی دانشگاه آزاد اسلامی سخن گفته و تاکید کرده‌اند اگر این دانشگاه نبود، رتبه علمی ایران در بسیاری از پایگاه‌های معتبر علمی دیده نمی‌شد.

اگر سهم این دانشگاه از تولید علم کشور را کم کنیم، شاید دیگر ایران در پوسته‌های اول و دوم علم جهانی قرار نگیرد. موضوعی که برای کشور یک چالش محسوب می‌شود. دانشگاه آزاد اسلامی در جدیدترین رتبه‌بندی خود این روزها توانسته است با ارتقای 8 پله‌ای در نظام رتبه‌بندی ESI در جایگاه 101 جهانی بایستد. این خبر را بابک نگاهداری رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرده است.

پایگاه Essential Science Indicators) ESI) یک ابزار تحلیلی برای تعیین و تشخیص پژوهش‌های سطح بالا در پایگاه WOS است. ESI بیش از یازده هزار ژورنال را در سراسر جهان پوشش می‌دهد و رتبه‌بندی نویسندگان، موسسات، کشورها و ژورنال‌ها را در 22 حوزه مختلف بر اساس انتشارات و رفرنس دهی و استنادات انجام می‌دهد. اطلاعات ESI بر اساس اطلاعات یک دهه گذشته است و هر دوماه یک بار رتبه‌بندی و استنادات شمارش شده و آپدیت می‌شوند.

پایگاه شاخص‌های اساسی علم (ESI) متعلق به شرکت کلاریویت آنالتیکس (ISI) آخرین فهرست موسسات یک درصد برتر دنیا که بیشترین تعداد استنادها را در طول 10 سال گذشته دریافت کرده‌اند را منتشر و به‌طور مداوم به‌روزرسانی می‌کند. این دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در سطح دنیا از لحاظ تعداد استنادهای دریافتی در مجموع موسسات یک درصد برتر قرار گرفته‌اند. استنادها در دنیای علم بیانگر کیفیت تولیدات علمی هستند. بنابراین علت افزایش تعداد این مراکز، افزایش کیفیت تحقیقات کشور است. رشد کیفیت تولیدات علمی هم یکی از مهم‌ترین عوامل دستیابی به مرجعیت علمی به عنوان اولین بند از سیاست‌های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری است.

اما سوال اینجاست که ارتقای 8 پله‌ای دانشگاه آزاد اسلامی در این پایگاه طی چند سال به دست آمده است؟

شهریور سال 96 بود که دانشگاه آزاد اسلامی با 2 پله صعود از رتبه 131 به رتبه 129 جهان و اول ایران رسید. بنابراین با یک حساب سرانگشتی می‌توان فهمید که این دانشگاه تقریبا در دو سال توانسته 28 پله صعود کند. اردیبهشت سال 97 رتبه دانشگاه آزاد اسلامی در این پایگاه به 111 جهان ارتقا پیدا کرد؛ همچنین دانشگاه در دی ماه همان سال با 46 هزار و 961 مستند علمی و مجموع 315 هزار و 132 استناد، به پله 109 جهان ارتقا یافت.

حالا پس از گذشت یک سال رتبه دانشگاه آزاد اسلامی از 109 به 101 رسید و 8 پله صعود کرد.

به گفته بابک نگاهداری معاون دانشگاه و رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی رتبه دانشگاه آزاد اسلامی از سال 2016 تا 2020 میلادی از 162 به 101 بهبود یافته است.

رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به عبور تعداد مستندات علمی نمایه شده دانشگاه آزاد اسلامی در پایگاه استنادی web of science از 100 هزار مدرک گفته است که رشد تعداد مستندات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و رشد میزان استناد به ازای هر مقاله نشان دهنده کیفی‌تر شدن مقالات دانشگاه است که مرتبط با سیاست‌های ویژه و مؤثر دانشگاه آزاد اسلامی در راستای توسعه تولیدات علمی و پژوهش اثرگذار است.

به نظر می‌رسد تولید علم با کیفیت و زبانزد شـدن میان دانشگاه‌های کشـور از جمله دستاوردهایی است که به‌عنوان ثمره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه‌های کشور معرفی می‌شود.

رتبه 101 در پایگاه ESI برگ برنده‌ای در حوزه آموزشی و پژوهشی است که دانشگاه آزاد اسلامی با تلاش هیئت‌علمی، دانشجویان و رشد مقالات به آن دست یافته است. نگه داشتن این جایگاه برای کشور و دانشگاه مهم و ارتقایش سخت‌ است؛ بنابراین مسئولان دانشگاه تلاش دارند مشوق‌هایی طراحی کنند که از رکود علمی اعضای هیئت‌علمی جلوگیری کند و از سویی دیگر شرایط صعود رتبه علمی دانشگاه در جهان تسهیل شود.

انتهای پیام/

341 / 167 رتبه علمی ESI دانشگاه آزاد پایگاه علمی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: رتبه علمی دانشگاه آزاد پایگاه علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۷۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی و واحد تبریز در مراسم روز معلم که با حضور مالک رحمتی استاندار آذربایجان‌شرقی برگزار شد، گفت: دانشگاه آزاد تبریز نخستین واحد دانشگاه آزاد است که سال ۱۳۶۱ تأسیس شد و درخت تنومند دانشگاه آزاد اسلامی، مولود انقلاب است که ریشه خود را از شهر اولین‌ها تبریز پرافتخارگرفته است.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی با ۳۳ واحد و مرکز بیش از یک‌هزار و 450 هیئت علمی و بیش از ۶۳ هزار نفر دانشجو دارد و یک‌هزار و ۹۰۰ کارمند یکی از بزرگ‌ترین مرکز علمی و پژوهشی استان است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی و واحد تبریز گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و علوم پزشکی مستقل با حدود ۶۰۰ هیئت علمی ۳۰ هزار دانشجو و حدود یک‌هزار کارمند به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های پیشرو و تأثیرگذار در حوزه علم و فناوری محسوب می‌شود.

رنجبران تبیین کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بدون بهره‌گیری از بودجه دولتی و بدون اینکه بار هزینه‌ای برای اداره کشور داشته باشد با افتخار بخش بزرگی از آموزش پژوهش و فرهنگ را بر عهده دارد و در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از سهم آموزش عالی در استان به این دانشگاه اختصاص دارد.

وی افزود: بر این باوریم که بزرگ‌ترین ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان یک شبکه توانمند علمی و فناورانه بستر‌های نوین توسعه نوآوری، ظرفیت حل مسئله است، ظرفیتی که بایستی در جهت حل مسائل و مشکلات کشور به کار گرفته شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی و واحد تبریز متذکر شد: امروز سامانه پایش آزاد با تعریف نظام موضوعات کشور در حوزه‌های مختلف و استخراج مسائل این حوزه‌ها و پایان‌نامه‌ها و تحقیقات تحصیلات تکمیلی را به صورت نظاممند بدین مسیر سوق دهد و حدود ۳۰ درصد پایان‌نامه‌های ما به سمت حل مسائل کشور هدایت می‌شود و این افتخار بزرگی است که دانشگاه آزاد اسلامی با جدیت دنبال می‌کند و این آمار هر روز رو به افزایش است.

رنجبران تأکید کرد: در راستای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای تحقق ظرفیت حل مسئله و نگاه ماموریت گرایانه دانشگاه، این مرکز آموزشی اقدام به ایجاد دانشکده‌های موضوعی کرده است. در حوزه‌های مختلف دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی اسفندماه ۱۴۰۲ در واحد تبریز به‌عنوان اولین دانشکده مهندسی ساخت و فناوری‌های صنعتی کشور راه‌اندازی شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وی همچنین از اخذ مجوز دانشکده‌های هنر و رسانه، فرهنگ و تمدن و تعلیم و تربیت اسلامی خبر داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی میز خدمت دانشگاه آزاد اسلامی رودسر و املش در نماز جمعه 
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • ۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند
  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند/ کرمانشاه؛ مهد ادب و تمدن
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • صعود تیم والیبال دانشجویان واحد کاشان به نیمه‌نهایی مسابقات دانشگاه آزاد
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود